Taner Akçakanat - Geçmiş Yaşam Çalışması (Anda Yaşama Çalışması) +90 553 918 4812
Ana sayfa| Hesabım / Üyelik | EN

Blog Yazılarım

Doğru Beslenmek ve Vitaminler

Yorgunlukla İlgili 6 Besin Eksikliği


YORGUNLUKLA İLİŞKİLİ 6 BESİN EKSİKLİĞİ


Bütün gece uyumuş olmanıza rağmen kendinizi yorgun hissediyor musunuz? Yalnız değilsiniz. Bu, altta yatan bir sağlık sorunu olduğunun bir belirtisidir. Yorgunluk bir otoimmün hastalık belirtisi olabilir ya da kansızlık, kalp hastalığı, kanser, uyku apnesi veya depresyon belirtisi de olabilir. Yorgunluk bazı besin eksikliklerinden de kaynaklanabilir. O nedenl
e ben önce buna bakarım. Yorgunlukla ilişkili 6 besin eksikliği:

1- B12 vitamini ve diğer B vitaminleri
B vitaminleri özellikle B12 vitamini eksik olursa vücudun enerji santralleri olan mitokondriler enerji üretemiyor. B12 kırmızı kan hücreleri üretimi için de gerekli olduğundan eksikliği anemiye yani kansızlığa neden olabilir.

Bu ürünü temin etmek için tıklayın: 


2- Magnezyum
Magnezyum vücutta gevşemeyi ve enerji üretimini destekleyen önemli bir mineral. Magnezyum enerji molekülü ATP depolanması için gereklidir. Magnezyum eksikliği mitokondrilerin ATP üretim yolaklarına zarar verir ve dolayısıyla kronik yorgunluk, inflamasyon ve serbest radikal hasarına yol açar. Magnezyum eksikliği neredeyse herkesin sorunu. Özellikle yorgunluk sorunu olanların magnezyum takviyesi kullanması yararlı olabilir. 

3- Omega-3
Omega-3 / omega-6 oranının bozulması yorgunluğa ve inflamasyona yol açabilir.

4- D Vitamini
D Vitamini kas ve kemik gücü için gerekli olduğu gibi pek çok başka önemli vücut fonksiyonu için de gereklidir. O nedenle mutlaka ölçülmeli ve eksikse takviye edilmelidir.

5- Demir
Vücutta oksijenin dağıtımından sorumlu olan kırmızı kan hücrelerinin üretimi için demir gereklidir. Demir eksikliği anemiye neden olur ve aneminin ilk belirtisi de yorgunluktur.

6- Potasyum
Potasyum kalp, sinirler ve kasların sağlıklı olarak işlev görmesinde potasyumun önemli bir rolü vardır. Düşük potasyum seviyesi yorgunluk ve kas zayıflığına yol açabilir. Vücutta potasyum / sodyum dengesi çok önemlidir. 

Dr. Amy Myers


Özet çeviri: Nurçin Çağlar
Sağlıklı Yaşıyoruz®

Kaynak: https://www.amymyersmd.com/2018/11/6-nutrient-deficiencies-linked-to-fatigue/