Taner Akçakanat - Geçmiş Yaşam Çalışması (Anda Yaşama Çalışması) +90 553 918 4812
Ana sayfa| Hesabım / Üyelik | EN

Blog Yazılarım

Doğru Beslenmek ve Vitaminler

TİROİD VE BESLENME İLİŞKİSİ


TİROİD BESLENME İLİŞKİSİ

Beslenmeyi ve mikro besin eksikliklerini düzeltince vücut kendi kendini onarıyor.  Ben bunu bizzat yaşadım ve @a.okancaglar hesabımda bir kitap gibi her hafta ayrı bir yazıyla anlatıyorum.  

Şu ana kadar kolesterol, diyabet ve ürtiker ilaçlarımdan kurtuluşumu anlattım. Haftaya tiroidimi aldırmaktan nasıl kurtulduğumu detaylarıyla anlatmaya başlayacağım. 

Tiroid sorunu olanlar koronavirüsü nedeniyle evde yaşadığımız bu günleri fırsata çevirebilirler. Dr. Peter Osborne‘nin yazdığı TAHIL YOK DERT YOK kitabının okuyabilirler. Dr. Peter Osborne‘nin @drosborne söylediklerine bir bakalım. 

TİROİD SAĞLIĞI İÇİN BU 10 BESİNE DİKKAT!

Tiroidinizin sağlıklı çalışması için beynin TSH üretmesi, bunun tiroid bezini uyararak T4 ve T3 üretilmesi ve sonrasında hücrelerin metabolik hızlarının aktive edilmesi için 10 besin maddesi gerekiyor: Nedir bunlar?

1- PROTEİN
2- MAGNEZYUM
3- B12
4- ÇİNKO
5- İYOT
6- B2 VİTAMİNİ
7- C VİTAMİNİ
8- SELENYUM
9- D VİTAMİNİ
10- A VİTAMİNİ

Eğer size hipotiroid teşhisi konulursa ve doktorunuz size, sizi Synthroid veya tiroid ilaçlarından biriyle tedavi edeceğiz derse doktorunuzla bir konuşma yapmanız gerekir. Doktorunuza bu 10 besine bakılmasını önermelisiniz. Eğer bu besinlerin eksikliği olup olmadığına bakılmazsa size verilecek ilaç başlangıçta iyi gelebilir ama zamanla bu besin yetersizlikleri devam ederse tiroidiniz iyileşemez. Sorunun nedeni veya kaynağı tedavi edilmemiş olur, metabolizma düşüklüğünün asıl nedeni ortadan kaldırılmamış olur. Sadece yapay hormonlarla sorun maskelenmiş olur.

Bazı kişiler tiroid hormonunun biyolojik olarak benzerini, mesela Armour hormonu aldıklarını ve bunun kabul edilebilir olduğunu söyleyecektir. Armour sizin doğal tiroid hormonunuz gibidir, Synthroid'den farklıdır ancak ben yine de herhangi bir tiroid ilacı önermiyorum, biyolojik olarak benzer veya değil. Doktorunuzun bu besin eksiklikleri parametrelerini değerlendirip öyle karar verilmesi gerekir. 

Özet çeviri: Nurçin Çağlar @nurcincaglar 
Sağlıklı Yaşıyoruz® 

Kaynak: Fotoğrafta 

#sytiroid #tiroid #syiyot #syselenyum #syavitamini #sydvitamini #syçinko #syb12vitamini #symagnezyum