Taner Akçakanat - Geçmiş Yaşam Çalışması (Anda Yaşama Çalışması) +90 553 918 4812
Ana sayfa| Hesabım / Üyelik | EN

Blog Yazılarım

Doğru Beslenmek ve Vitaminler

Omega 3 ve Vitaminler Hakkında


(Dikkat, bu yazıdaki doktor ben değilim)


İsmim Serdar Hakan ÇİFTÇİ

46 yaşındayım.

Evliyim. 20 yaşında ikiz kızlarım var.

GATA mezunu tıp doktoruyum ve halen hekimliğe aktif olarak devam etmekteyim

 

Sağlıkla ilgili yazılanları okuduğumda gördüm ki; çok fazla malumat, bilgi eksikliği ve kavram kargaşası var. Konuşulanlara ayrı ayrı değil, umumi bakış, genel olarak cevap vermeye çalışacağım.

 

Öncelikle Tıp Fakültelerimizde gıda, besin tamamlayıcılarıyla alakalı bir ders okutulamadığından, Türkiyedeki doktorların %95 i doçent, profesör de olsalar, balık yağı, polen, arı sütü gibi ek besin maddelerini ve kullanım alanlarını bilmemektedirler. Geri kalan %5 ise tıbbi çalışmalarda veya yurt dışı kongrelerde tesadüfen bunlarla karşılaştığı için bilir ama onlar da

nerelerde ve ne dozda kullanılacağını bilmezler.

 

Bu ürünü temin etmek için tıklayın: 


Burada suç biz tıp doktorlarında değil, Türkiye'deki Tıp

eğitimindedir. Yurt dışındaki hekimler bu tür ürünleri bilmekte ve

“tamamlayıcı tıp" olarak kendileri de dahil herkeste kullanmaktadır. Aksi takdirde Türkiye de hiçbir vicdanlı doktor;

 

- 9 tane balık yağıyla; romatoid artriti,

- Aloe vera ve propolisle; reflü, gastrit ve ülseri,

- Aloe vera ve propolis ve balık yağıyla; astımı,

- Balık yağı, B12 ve folik asitle; psikiyatrik rahatsızlıkları,

- Balık yağı ve argiyle; damar tıkanıklıklarını,

- Ginsengle; migreni,

- Polen ve pomesteenle; kansızlığı,

- Aloe vera, polen, fields of greens ve balık yağıyla; şekeri,

- 6 tane besin tamamlayıcısıyla; kanseri, vurabileceklerini bilselerdi,

kullanmazlar mıydı?

 

Onca insan kilo problemiyle boğuşurken, zayıflatıp sağlıklarına

kavuşturmazlar mıydı onları? Tabii ki kullanırlardı ve tabii ki

kavuştururlardı. Meslektaşlarımın bu çeşit ürünlere menfi, olumsuz tepki vermelerinin altında sadece bilgi eksiklikleri değil, sağlığı paraya dönüştürmeye çalışan, tıpta “ŞARLATAN" dediğimiz ucube yaratıkların piyasadaki engellenemeyen varlığı da yatar. O yüzden bir hekime balık yağını, polen ya da propolisi sorduğunuzda; “Bırak bu saçmalıkları, sen doğru beslenmene bak” cümlesini duyarsanız şaşırmayın. Çünkü onlar gıdaların, besin maddelerinin besin değerlerini yitirdiğinin, neredeyse bütün nebatatın, bitkilerin genetik yapılarıyla oynandığının ve hastalıkların altında yatan sebeplerin yine bu mevcut tüketilen besin maddelerinin olduğunun farkında değiller!

 

Gelelim doğru malumat ve bilgilere:

Nebati omega3, asla hayvani omega3’ün yerini tutmaz!.. Yani ceviz, ıspanak, semiz otu yiyerek bu iş olmaz!.

 

"BALIK YAĞI; doğumdan ölüme kadar herkesin sistemli, düzenli ve devamlı kullanmak mecburiyetinde olduğu, en mühim ilave gıda, ek besin maddesidir.”

 

Türkiye'deki meslektaşlarım bilmeseler de, dünyada en çok bilinen ve üzerinde en fazla tıbbi çalışma yapılmış (2.400 den fazla çalışma var) maddedir üstelik Omega3. Tıbbi olarak 4 hususiyeti, özelliği vardır balık yağının;

 

Bu ürünü temin etmek için tıklayın: 


1) Antiinflamatuar; iltihap giderici,

2) Antioksidan; temizleyip yenileyici,

3) Antitümöral; kitle engelleyici,

4) Antiaterosklerotik; damar sertliğini, daralma ve tıkanıklıkları önleyici…

 

Amerika'dan İngiltere'ye, Avustralya'dan Almanya'ya kadar herkese, üstelik doktor nezaretinde kullandırılmaktadır balık yağı.

Japonya'da ise balık yağı kullanımında, direkt sağlık bakanlığı devrededir.

 

Yeni doğan bebeğe - Biz Türkiye'de, bebek 6 aylık olana kadar anne sütü dışında bir şey vermezken - anne sütüyle birlikte balık yağı da vermektedirler.

 

- Üstelik de neredeyse bizim büyüklere verdiğimiz doz olan 0.9 gram/gün olarak.

- 3 ile 5 yaş arası bütün çocuklara; bizdeki erişkin dozunun 1.5 katı olan 1.5 gram/gün verilmektedir.

- 50-70 yaş arası kadınlara; 2.5 gram/gün, erkeklere 2.9 gram/gün,

- Hamilelere; 2.1 gram/gün,

- Lohusalara; 2.5 gram/gün kullandırılmaktadır. 

Bu ürünü temin etmek için tıklayın: 


NETİCE

Sonuç ne sizce?

Türkiye'de kalpten ölüm oranı %50 iken yani 2 kişiden biri kalpten ölürken;

Japonya'da bu oran %13 tür! Japonya’da 100 yaş üzeri yaşayan insan sayısı ise; (Verileri görmeme rağmen inanmakta ben bile güçlük çekiyorum) tam 300.000 kişidir! 90 yaşında birisi öldüğünde: “Vah vah! Genç yaşta, çiçeği burnunda gitti” diyorlar oralarda.

 

Bizde ise: “Maşallah… Dünyaya kazık çakmış, amma da yaşamış” deniyor.

 

Piyasada çok ucuza satılan, Norveç, Alaska kökenli olduğu söylenen balık yağları var. Bunların bir çoğunun prospektüslerini okudum.

Hiçbirisinde hangi cins balıklardan ve balığın neresinden elde edildiği yazılmamış! Bu kadar ucuz olmaları, düşündürücü değil mi sizce de? Benim ailemde ve kendimde kullandığım balık yağı, “somon, sardalye ve uskumru" gibi “soğuk deniz balıklarının” gövdesinden elde edilmekte. 150 devlette denetlenmiş ve o ülkelerde satılan bir balık yağı ayrıca.

 

Ben bir hekim olarak, bu yazıyı yazmakla vicdani mesuliyetimi yerine getirmiş oluyorum. Fakir ya da zengin hiç kimsenin bebeğinin ya da ailesinin hayatı, diğerlerinkinden kıymetli değildir ve herkesin doğru malumatlara, doğru bilgiye ulaşma hakkı vardır.

 

Bu ürünü temin etmek için tıklayın: 


Omega3 neden önemli?


Beslenme ve Diyet Uzmanı Hale Taşgın anlattı: Omega 3 yağ asitlerinin sağlığımızın sigortalarından biri olduğuna dikkat çeken Hale Taşgın, “Bu yağlar vücudumuzda üretilmediği için mutlaka dışarıdan alınmalı” dedi.


Nazan DOĞANER HALICI

06:00 - 16 Şubat 2020

HaberlerSağlık

HABERİN DEVAMI


Kalp-damar, kanser, diyabet, kolesterol gibi pek çok hastalığa karşı koruma sağlayan Omega 3, kemikleri ve hafızayı kuvvetlendirdiği gibi ilerleyen yaşla birlikte yıpranmaya başlayan dokuların yenilenmesini de sağlıyor. Özellikle yaşlıların, anne adaylarının, emziren annelerin, bebek, çocuk ve gençlerin Omega 3'ten zengin beslenmeleri gerekiyor.


Hale Taşgın


HANGİ BESİNLERDE VAR?

– Somon, sardalya ve uskumru gibi yağlı deniz balıkları

– Lahana, ıspanak, semizotu

– Soya fasulyesi

– Avokado

– Ceviz

– Chia tohumu, keten tohumu, kenevir tohumu

– Keten tohumu yağı, kanola yağı.

DOKTORUNUZA DANIŞIN

Balık yağı takviyelerinin doktora danışılarak kullanılması gerekir. Kan akışkanlığını artıran ilaç kullanan hastalar, Omega 3 takviyesini kontrolsüzce almamalıdır. Aksi takdirde beyin kanaması ve felç riskleri artabilir.

Bu ürünü temin etmek için tıklayın: 


OMEGA 3'ÜN 8 ÖNEMLİ FAYDASI

1 – Unutkanlığı önlüyor: Omega 3, beyin sinyallerinin iletimi açısından oldukça önemli olan DHA kaynağı ile beyin hücreleri arasındaki iletişimi  kuvvetlendiriyor. Bu sebeple başta balık olmak üzere Omega 3 açısından oldukça zengin gıdaların tüketimi, beyni ileri yaşlarda bunama, unutkanlık gibi nörolojik hastalıklardan koruyor. Ayrıca çocukluk döneminde gözlemlenen dikkat eksikliği ve yoğunlaşma bozukluğu gibi olumsuz durumlarda da önleyici rol oynuyor.


2 – Kalp krizi riskini azaltıyor: Omega 3 trigliseritlerin (kan yağlarının) yüzde 15-30 oranında azalmasını sağlıyor. Kan basıncını düşürüyor. İyi kolestrol olarak bilinen HDL kolesterol seviyesini artırıyor. Kanın pıhtılaşmasını önlüyor. Dolayısıyla kalp krizi riskini de azaltıyor.

3 – Bağırsak kanserinden koruyor: İkinci beynimiz olan bağırsaklarımızı korumamız sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Omega 3 yağ asitlerinin özellikle kalın bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahip olduğu araştırmalarla tespit edilmiştir. Bu yağ asitleri, kalın bağırsak kanserinin yanı sıra bağırsakları, diğer rahatsızlıklara karşı da koruyucu etkiye sahiptir.


4 – Gözlere iyi geliyor: Yapılan araştırmalar, retina sağlığı ve görsel gelişim açısından Omega 3 yağ asitlerinin oldukça faydalı olduğunu, yeterli düzeyde balık tüketen kişilerde, balık tüketmeyen kişilere oranla göz hastalıklarına yakalanma riskinin çok daha az olduğunu ortaya koymaktadır.

5 – Eklem yaşlanmasını geciktiriyor: Omega 3 yağ asitleri vücudun bağışıklık sistemini destekliyor. Bu sayede vücutta enflamasyon (iltihap) oluşumunu büyük oranda önleyerek özellikle ileri yaşlarda oluşabilecek eklem rahatsızlıklarının gelişimini büyük oranda engelliyor.

Bu ürünü temin etmek için tıklayın: 


6 – Depresyonu hafifletiyor: Yapılan araştırmalara göre Omega-3 içeren besinleri tüketen hastalarda depresyon ve anksiyete semptomlarının azaldığı tespit edilmiştir.

7 – Cildin genç görünmesini sağlıyor: Omega 3 yağ asitleri cildin nemli kalması sağladığından, yaşın ilerlemesiyle birlikte oluşabilecek kırışıklıklarının önüne geçiyor.

8 – Vücudun direncini artırıyor: Kolesterol, diyabet ve akciğer rahatsızlıklarına karşı da oldukça faydalı olan Omega-3 tüketimi, vücudun direncini de artırdığından özellikle mevsim geçişlerinden kaynaklı rahatsızlıkların önüne geçebilmek için de oldukça önemlidir.


İletişim için;
☎️: 0312 803 23 90
???? : +90553 918 4812