Taner Akçakanat - Geçmiş Yaşam Çalışması (Anda Yaşama Çalışması) +90 553 918 4812
Ana sayfa| Hesabım / Üyelik | EN

Blog Yazılarım

Doğru Beslenmek ve Vitaminler

KOENZİM Q10 FİBROMİYALJİ BULGULARINA İYİ GELİYOR


KOENZİM Q10 FİBROMİYALJİ BULGULARINA İYİ GELİYOR

▪️ Yapılan çalışmalarda fibromiyalji hastalarının koenzim Q10 düzeylerinin normalden düşük olduğu görülmüştür.

▪️ Koenzim Q10 takviyesi yorgunluk, yaygın ağrı, baş ağrısı, tetik nokta, bitkinlik ve uyku yakınmalarına iyi gelir, hastaların yaşam kalitesi yükselir.

▪️ Koenzim Q10 antioksidan kapasiteyi artırarak oksidatif strese iyi gelir. Ayrıca dolaylı yoldan serotonin metabolizmasına da iyi gelir ve serotonin düzeylerinde düzelme sağlar.

▪️ Koenzim Q10 takviyesi kadar önemli olan 3 faktörün hareket etmek, sağlıklı beslenmek ve stresle baş etmeyi öğrenmek olduğunu unutmayın. Sadece takviye alarak hastalıklarınıza çözüm bulamazsınız.

Bu vitaminleri temin etmek için tıklayın: 

Dr. Banu Taşçı Fresko / Nöroloji uzmanı
Sağlıklı Yaşıyoruz® Danışmanı

Kaynaklar:
1. Oxidative stress correlates with headache symptoms in fibromyalgia: coenzyme Q₁₀ effect on clinical improvement.
Cordero MD1, Cano-García FJ, Alcocer-Gómez E, De Miguel M, Sánchez-Alcázar JA.
PLoS One. 2012;7(4):e35677

2. Effect of coenzyme Q10 evaluated by 1990 and 2010 ACR Diagnostic Criteria for Fibromyalgia and SCL-90-R: four case reports and literature review. 
Alcocer-Gómez E1, Cano-García FJ, Cordero MD.
Nutrition. 2013 Nov-Dec;29(11-12):1422-5.

3. Coenzyme q10 regulates serotonin levels and depressive symptoms in fibromyalgia patients: results of a small clinical trial.
Alcocer-Gómez E1, Sánchez-Alcázar JA, Cordero MD.
J Clin Psychopharmacol. 2014 Apr;34(2):277-8.

4. Role for a water-soluble form of CoQ10 in female subjects affected by fibromyalgia. A preliminary study.
Di Pierro F1, Rossi A2, Consensi A2, Giacomelli C2, Bazzichi L2.
Clin Exp Rheumatol. 2017 May-Jun;35 Suppl 105(3):20-27.

Bu vitaminleri temin etmek için tıklayın: 

ALMAN SAĞLIK ENSTİTÜSÜ CoEnzQ10 ARAŞTIRMA SONUÇLARINI AÇIKLADI

CoEnzym Q10'un vücudumuz üzerindeki etkilerini gösteren araştırma sonuçları bizleri çok şaşırttı. 30'lu yaşlardan itibaren bedenimiz yaşlanmaya başlar, bunun ilk etkileri de cildimizde görülür. Cilt esner, kırışıklıklar başlar vücuttaki bazı dokular kendisini salmaya, yenilememeye başlar. Bu sebeple de kozmetik enstitüsünde en fazla kullanılan Anti-Aging ürün olarak ubikinon-10 adıyla CoEnzymQ10 kullanılmaktadır. Bizim araştırmamızdaki ise gıda takviyesi olarak CoEnyzm Q10.

Kısaca CoEnzym Q10'u tanıyalım:

CoEnzym Q10 kısaca Chinon-Derivat yapısı ile vitamin K ve vitamin E ile yakınlığıyla bilinir. Bunların da etkisiyle enerji ve oksijenin hücrelere girmesini sağlar. Genelde vücut kendisi üretir, bundan en çok akciğer, karaciğer ve kalp faydalanır.

Q10 ayrıca çok güçlü bir antioksidandır ve bu serbest dolaşan radikallerle savaşmayı sağlar ve serbest radikaller hücre değişimi üzerinde çok etkili oldukları için yaşlanmamızda da bire bir etkilidirler. Bu yüzden de CoEnzyme Q10 bizler için cok önemli bir maddedir. (vitalstoff).

CoEnyzm Q10 katkısıyla hücreler daha fazla enerji depolar, randıman ve verimlilik artarak tipik yaşlılık hastalıklari Alzheimer, Parkinson vb lere yakalanma riski azalır ve geriler. 20 değişik araştırma sonucuna göre CoEnzym Q10 gıda takviyesi alanların yaşlılık dönemlerinde sağlıklı ve fit yaşadıkları görülmüştür. Araştırmalar 40 yaşından itibaren CoEnzym Q10 kullanan kişilerin sağlıklı mutlu bireyler olduklarını gösteriyor.

Son 5 yıllık araştırmanın sonuçları görselde...

Çeviri: Füsun Özbarut
Sağlıklı Yaşıyoruz® A Takımı Üyesi

Kaynak: http://www.gesundheitsinstitut-deutschland.de/q10-wundermi…/