Taner Akçakanat - Geçmiş Yaşam Çalışması (Anda Yaşama Çalışması) +90 553 918 4812
Ana sayfa| Hesabım / Üyelik | EN

Blog Yazılarım

Doğru Beslenmek ve Vitaminler

DEPRESYON İÇİN YARARLI OLDUĞU KANITLANMIŞ BESİN TAKVİYELERİ




DEPRESYON İÇİN YARARLI OLDUĞU KANITLANMIŞ BESİN TAKVİYELERİ
1- Aşağıda okuyacak olduğunuz yazıyı @nurcincaglar Dr. Mercola’dan sizler için çevirdi. Bu yazı bilgilendirme amaçlı olup tedavi için mutlaka doktorunuza başvurun. 
2- Yazıya geçmeden önce özellikle belirtmek isteriz ki beslenmeyi düzeltmeden alınan takviyeler hiçbir işe yaramaz. Öncelikle beslenmenin düzeltilmesi gerekiyor.  Dr. Mercola’nın 8 önerisine bizim 8/8 uyduğumuzu göreceklerdir.  Biz D Vitamini düzeyimizi 100ng/ml, B12 düzeyimizi 800-1000 pg/ml aralığında tutuyor zaman zaman metifolat da kullanarak folik ast düzeyimizi 15-20 aralığında tutmaya çalışıyoruz. Balık yemediğimiz her gün bir kapsülde 1000 mg üzerinde EPA + DHA İçeren Omega3’ten 2 adet alıyoruz.  
3- “Antidepresanlar plasebodan daha etkili değiller. Araştırmalar antidepresanların etkisinin bazı besin takviyeleriyle arttırılabileceğini gösteriyor hatta bazı çalışmalar sadece besin takviyelerinin yeteceği sonucuna varıyor. Balık yağı, D vitamini, metilfolat (bir tür folik asit/B9 vitamini), SAMe (S-Adenosilmetionin) desteklerinin antidepresanların etkisini arttırdığı gösterilmiş.
4- Zeitschrift Fur Psychologie dergisinde 2014'te yayınlanan bir makalede antidepresanların plasebo etkisi tatrtışılıyor. Diğer pek çok araştırma da serotonin teorisinin çöktüğünü gösteriyor. Sözü geçen yazıda, antidepresanların depresyonu tedavi etmek yerine insanlar üzerinde biyolojik bir hassasiyet meydana getirerek gelecekte depresyonda olma olasılıklarını arttırdığı söyleniyor.
5- Bazı çalışmalar omega 3 ve D vitamini ve SAMe ‘nin depresyonla mücadelede başlı başına etkili olduğunu gösteriyor.”
5- Depresyon ve anksiyeteden (kaygı) ilaçsız kurtulmak için neler yapılabileceğini okumak için fotoğrafı sola doğru kaydırın.  
Dr. Joseph Mercola @drmercola 
Özet çeviri: Nurçin Çağlar @nurcincaglar 
Kaynak: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/07/14/depression-supplements-vitamins.aspx
#sağlık #sydepresyon #syankaiyete #syomega3 #sysame #syb12vitamini #sydvitamini #symetilfolat #omega3 #vitamind #vitaminb12 #same