Taner Akçakanat - Geçmiş Yaşam Çalışması (Anda Yaşama Çalışması) +90 553 918 4812
Ana sayfa| Hesabım / Üyelik | EN

Blog Yazılarım

Çalışmalar Sonrası

Şanssızlık mı, Büyüme Şansı mı?


 Şanssızlık mı, Büyüme Şansı mı?

 

Başımıza gelen bazı olaylar bazen bizi çıldırtıyor ve neden yine ben, dedirtecek kadar yaşamımızı sorgulamamıza neden oluyor. Bazen de işlerimiz kolayca halloluyor. Biz yaşamımızda her şeyin kolayca hallolmasını, herhangi bir zorlukla karşılaşmamayı istiyoruz. Yani hiç para kaybetmemeyi, hiç işten kovulmamayı, hiç dolandırılmamayı, kaza yapmamayı ve sizin aklınıza gelen diğer şeylerin olmamasını istiyoruz.

Eğer gerçekten bu tip olayları hiç yaşamazsak, kendimizi değiştirme şansımız olur muydu? Kendi gücümüzün ve eksikliklerimizin farkına varabilir miydik? Hiçbir zorluk olmadan herhalde “Yedisinde neyse, yetmişinde de aynı” sözüne uygun bir kişilik tiplemesi ile hayatımızı geçirirdik. Aslında başımıza gelen olaylar değil, o olaylara nasıl tepki verdiğimiz önemli. Eşimize, arkadaşımıza, ailemize karşı nasıl tepki verdiğimiz kişiden kişiye değişiyor. Aynı olaylara farklı insanlar farklı tepki veriyorlar. Bizim için önemli olan şeyler başkaları için o kadar önemli olmayabiliyor.

Olaylara verdiğimiz tepkiler genelde eşimizin, arkadaşımızın, içimizde olan bir eksikliği canlandırdığı için oluyor. İçimizde değersizlik, gelecek korkusu, güvensizlik, kaygı gibi duyguların kabarması sonucu tepki veriyoruz. Bu eksiklikleri hissetmeyen kişiler karşılaştıkları benzer olaylara bu tepkileri sergilemiyorlar. Olaylara tepki verdiğimizde karşı tarafın değişmesi gerektiğini düşünüyoruz ama kendimizde bir şeyleri değiştirmeyi genelde düşünmüyoruz. Yaşanan olaylar genelde iki taraflı oluyor. Yani iki tarafın da öğreneceği şeyler çıkıyor. (Burada uç örneklerden bahsetmiyorum.)

Bizde değişim yaratan şey başımıza gelen olaylar değil, bu olayların içimizde yarattığı değişimlerdir.

Yaşadığımız kötü olayların içindeyken olayların şokunu, etkilerini yaşarken bizde yarattığı değişimi göremiyoruz. İçimizdeki sızıların dinmesi gerekiyor. Bu süreç geçtikten sonra aldığımız kararlar ve hayata bakış açımızdaki değişiklikler bizde bir değişim yaratıyor. Bu değişimler bizi daha güçlü, daha dayanıklı, daha kararlı, daha bilge kılıyor; kendimizi tanımamıza yardım ediyor.

Eğer başımıza gelen olaylardan sonra herhangi bir değişim süreci yaşamıyorsak, bir şeyi değiştirmiyorsak tekrar ve tekrar benzer olayları yaşamaya devam ediyoruz. Bu süreç kendimizdeki değişimi yapana kadar sürüyor. Bu noktada kendimizi şanssız, kısmetsiz hissedebiliyoruz.

Aynı olayları yaşıyorsak ve içindeki dersleri bir türlü alamıyorsak, yaptığım “Anda Olma Çalışmaları”çözüme ulaşmaya faydalı olabilir. Bazen farkında olmadığımız bilinçaltı kayıtlarımızdan dolayı verdiğimiz tepkiler hayatımızı yönetiyor olabilir. Danışanlarımda genelde onların farkında olmadığı veya deneyip bir türlü değiştiremediği tepkilerin yol açtığı olayları görüyoruz.

Yapmamız gereken değişimi hiç yapmadan da bir hayat sürmek mümkün ve bunu yapan birçok insan var. Bir şeyleri değiştirmeye karar verdiğimiz anda bu süreç ilk karşılaştığımız sıkıntılı olaydan itibaren güçlenerek geldiğinden değişim daha hızlı, daha güçlü oluyor. Bu durumdan anlaşılacağı üzere yaşanan hiçbir süreç boşa gitmemiş oluyor. Değişim bazıları için kısa zamanda, bazıları için de son noktaya gelinceye kadar direnerek uzun sürede gerçekleşiyor.

Bu durumda, eğer hiç meydan okuyucu olay yaşamıyorsak kendimizle ilgili hiçbir şeyi değiştirmiyoruz ve değiştirmek istemiyoruz demektir. Aslında hayatta daha fazlasını arzu etmiyoruz demektir. Daha fazla potansiyelimizi kullanmak üzere mutlaka meydan okumalar olacaktır. Farklı bir şeyleri yapmaya cesaret ettiğimizde reddedilmeler ve hayal kırıklıkları olabilir.

O zaman yaşadığımız küçük büyük olaylar, bir lanet veya şansızlık değil, bir büyüme fırsatıdır. Olaylardan dolayı kaybettiğimiz paraya, zamana, emeğe değil, bizde yarattığı değişime odaklanmalıyız. Kaybettiğimizi düşündüğümüz şeyler genelde telafi edilebilir ama bize kazandırdıkları içsel katkılar kalıcı değişimlerdir. Ödüller burada yatmaktadır. Bu değişimler bize hayat boyu hizmet edecektir ve birçok olumlu kazanımları olacaktır.

Eğer bu olaylardan sonra bir şeylerin farkına varmışsak, bazı şeyleri farklı yapmaya, davranmaya başlamışsak olayların içindeki hediyeyi almışız demektir.

Bu, biraz da bilgisayar oyunlarına benziyor; oyunlarda bir seviyede uzun zaman aynı engelleri aşmak üzere oynadığımızda hemen sıkılıyoruz, oyunun seviyesinin artmasını, zorlaşmasını istiyoruz. Başlangıç seviyesinden, orta seviyeye ve daha sonra uzman seviyesine çıkmak istiyoruz. Zorlaşan seviyeleri aştıkça oyundan daha çok zevk alıyoruz, daha fazla oynamak istiyoruz. Yaşadığımız olayların çoğu zaman nedeni ve özeti de bu. Alınan ödül ise puanlar değil, kalıcı değişimler, kararlar ve hayata bakış açıları oluyor.

Son zamanlarda üst üste olaylar yaşıyorsanız, bu bir üst seviyeye çıkmaya hazırsınız demektir. Daha fazlasını öğrenmeye, gelişmeye hazırsınız demektir.

Bu bilgilerin ışığında sizce ilişki problemleri, boşanmalar, dolandırılmalar, aldatmalar, tartışma çatışmaları bir lanet mi yoksa bir büyüme şansı mı?

Kararı size bırakıyorum.

Yolunuz sevgi ve ışıkla aydınlansın. Farkındalıklarınız bol olsun...


Eğitim ve seans almak için;
☎️: 0312 803 23 90
???? : +90553 918 4812