Taner Akçakanat - Geçmiş Yaşam Çalışması (Anda Yaşama Çalışması) +90 553 918 4812
Ana sayfa| Hesabım / Üyelik | EN

Blog Yazılarım

Çalışmalar Sonrası

Olumlu ve Olumsuz Düşünceler



Olumlu ve Olumsuz Düşünceler

Olumlu ve olumsuz düşünceler hayatımızı nasıl etkiler?  Aslında birçoğumuz nasıl düşündüğümüzü fark etmeden bilinçaltınızda farklı düşüncelerle hayatımızı yönlendirebiliyoruz. Şu anda düşüncelerinizin olumlumu, olumsuz mu olduğunu nasıl anlarsınız? İşte size basit bir test;

·        Bir şeyleri sürekli eleştirmek,

·         Hiç durmadan bir şeylerin ne kadar kötü olduğunu tekrar etmek,

·        Bir şeyleri yanlış yapan, kötü yapan insan veya olaylar hakkında sürekli konuşmak,

·        Her şeyin başarısızlıkla veya kötü bir şekilde sonuçlanacağını düşünmek…

Konuya devam edelim ve olumsuz düşünen bir kişiyi beraberce irdeleyelim. Olumsuz düşünen kişiler genelde arkasına, yaşananlara, geçmişine bakar. Bir kişiye veya olaya takılır. Yanlış bulma detektörü gibidir. Herkesi rahatlıkla eleştirir.  Ama genelde eleştirilmeyi pek sevmez, yanlışlarını kolay kolay kabul etmez.  Baktığı her yerde kolaylıkla yanlışları görür ve bununla övünür. Negatif ayrıntıları görür. Yanlışları, hastalıkları, aksaklıkları saatlerce konuşabilir ama iyi giden şeyleri genelde görmez, fark etmez. Sabırsızdır. Tekrar denemek konusunda isteksizdir.  Eğer yukarıdakilerden bir iki tanesini günün çoğunda yapıyorsanız, olumsuz bir düşünce yapısına sahipsiniz. Bununla ilgili kendi üzerinizde çalışmalı ve belki de profesyonel bir yardım almalısınız.

Olumlu düşünen insanlarda olumsuz bakan kişilere göre ters durum vardır. Olumlu düşünen bir kişi ters giden olaylara çok fazla takılmaz veya yoluna devam eder. Yapabileceği şeylere odaklanır. Değiştiremeyeceği şeylerle ilgili adapte olmayı öğrenir. Önüne bakar. Yanlışları, ters giden şeyleri fazla görmez, olumlu olanlara odaklanır. Çözüm odaklıdır. Ne yapabileceğine bakar. Küçük şeylerden mutlu olur. Birçok kişinin dikkat etmediği güzel şeyleri görür. Pozitif ayrıntıları görür. Elinden geleni yapıp, yapamayacağı şeylere odaklanmaz. Sabırlıdır. Tekrar denemekten korkmaz.

Aslında bunu bir benzetme ile anlatmak mümkün. 


Olumlu düşünceleri beyaz makaralı bir ip olarak düşünebilirsiniz ve olumsuz düşünceleri de siyah makaralı bir ip olarak düşünebilirsiniz. Beyaz ipten çektiğimizde makaradan beyaz ip gelmeye başlar, yani aslında olumlu düşünen bir insana olumlu düşünceler gelmeye devam eder. Olumsuz düşünce içinde aynı şeyler geçerlidir. Siyah makaralı bir ipten çektiğinizde aynı çekim yasasında olduğu gibi benzer benzeri çekerde olduğu gibi, negatif olumsuz düşünceler gelmeye başlar. Beyaz ipin içinden siyah çıkmaz yani olumlu düşünerek aslında olumsuz düşünce çekemezsiniz.  Olumsuz düşünerek de olumluyu bulmanız oldukça zordur.

Bir noktada siyah makarayı bırakmanız ve beyaz makarayı almanız gerekir. Yani olumlu düşünerek onun getirdiği güzelliklere gitmek için düşüncelerimizi bir noktada olumlu tarafa kaydırmamız gerekir. Bunu yapmak için müzik dinlemek, meditasyon yapmak, namaz kılmak, yatıp uyumak, sinemaya gitmek gibi birçok alternatif olabilir.  Sizin için en iyi yöntemin ne olduğunu biliyorsunuz. Başkasına zarar vermeyecek şekilde, bu yöntem her neyse kendiniz için uygun olanı bulun ve ne zaman olumsuz düşünceleri yakaladığınızı fark ederseniz durun, konuyu değiştirin farklı bir şeylere odaklanın. Sizi rahatlatan bir şeyler yapmaya çalışın, zihninizde sizi memnun edecek bir düşünceye geçmeye çalışın.

Olumsuz düşünce ile ilgili önceden olanlarla ilgili takıntılarla ilgili veya geçmişte yaşadıklarınızla ilgili şu anda bir şey yapamazsınız, ama onları düşünmeyi isterseniz durdurabilirsiniz. Olumluya geçebilirsiniz olumludan çekmeye başladığınızda size daha güzelleri gelmeye başlayacaktır ve gerçekten olumluya geçmeye değer. Daha iyisi daha güzeli, olumlu tarafta bulunmaktadır.  Olumlu düşünceler sizi olumlu düşüncelerinizin bol olduğu güzel bir hayata çeker.

‘Zihin bir büyüteç gibidir, neye odaklanırsa onu çoğaltır’. Siz neyi çoğaltacağınıza karar vereceksiniz. Tekrarlanan düşünceler inanç olur. Kendi kendinize söylediğiniz, dinlediğiniz her şey belli bir süre sonra güçlenecek. Zihin o düşünceleri benimseyecek. O yüzden tekrar tekrar dinlenen müzikler, okunan yazılar, diziler çok önemlidir. Bunlara dikkat edin.  Negatiflerle ilgili nasıl korunacağınıza dair yine bir yazım ve videom var onu okuyun.


Lütfen ayrıca bu videoyu izleyin Enerjiler, düşünceler nasıl etkiler videosu

Sevgiler,

Spiritüel Yaşam Koçu

Taner Akçakanat


Eğitim ve seans almak için;
☎️: 0312 803 23 90
???? : +90553 918 4812