Taner Akçakanat - Geçmiş Yaşam Çalışması (Anda Yaşama Çalışması) +90 553 918 4812
Ana sayfa| Hesabım / Üyelik | EN

Blog Yazılarım

Çalışmalar Sonrası

Negatiflerden Korunmak


Negatiflerden Korunmak

 

Negatiflerden Korunmak Hayat içinde yaşadıklarımızı bazen anlamakta zorlanıyoruz. ‘Niye ben’ dediğimiz moralimizin bozuk olduğu anlar oluyor. Başımıza gelen negatif olaylar arttıkça hayata dair beklentilerimizi iyice azaltarak, negatif tutum içine giriyoruz. Negatif olayları yaşayıp daha fazla negatif olaylar yaşadıkça beklentilerimiz iyice azalıyor ve bazen girdap içine girmiş gibi hissediyoruz. Hayat herkes için bir açık büfe gibi. İstediğimiz ve o kadar istemediğimiz olaylarla dolu. Kontrol edebildiklerimiz ve başımıza gelenlerle dolu.

Bazen hayatımızda birçok şey kötü gidiyor gibi görünürken, bazı şeyler iyi gidebiliyor. Para kaybederken, sağlıklı olabiliyoruz. Sağlığımızı kaybederken sevdiğimiz aile ve dostlarımızın yanında olduğunu fark edebiliyoruz. Hayatımızın tümüne baktığımızda tamamen her şey kötü veya iyi olmayabilir. Bildiğimiz net olan bir şey ise negatif düşünce tarzı ve beklentinin bize hizmet etmediği. Negatif düşünceler bir renk makaranın ipi gibi ucunu çektikçe daha fazlası geliyor. Negatif, olumsuz düşünce ile olumlu sonuçlara ulaşmak gerçekten çok zor. Sürekli negatif beklenti içinde olmak, arabanın gaz pedalına basarken freni bırakmamak gibi bir şeydir.

Olumsuz düşünerek çözümlere ulaşmak neredeyse imkânsızdır. Bizim olduğumuz yerde saymamıza neden olur. İlerleyemeyiz. Pozitif kalmak ise bir bilinç gerektiren bir durumdur. Gün içinde iş yerinde, evde, okulda, sosyal çevremizle yaşadığımız olayları geride bırakıp, olumlu beklenti içinde olmak için düşünce tarzımızın, olaylara verdiğimiz tepkilerin olumlu olması gerekir. Zihnimiz aynı bir bilgisayar gibidir, içine ne koyarsanız ona göre tavır alır. Olumlu olabilmek için zihnimize olumlu şeyleri koymamız ve olumlu düşüncelerle programlamamız gerekir. Peki, neler yapabiliriz

1. Negatif etki eden medya yayınlarından uzak durmak; Bunun içinde gerilim filmleri, korku filmleri, entrika dizileri ve hatta haberler olabilir. Bunların yerine sizi iyi hissettiren romantik, komedi filmleri, bilgilendirici belgeseller, bilgi yarışma programları gibi yayınlar seyredebilirsiniz.

2. Olumlu etki yaratan kitaplar okuyun. Bunlar kişisel gelişim kategorisinden size bir şeyler öğretebilecek veya iyi hissettirebilecek kitaplar veya yayınlar olabilir. Bazı organizasyonların olumlu düşünme ile ilgili CD ve internet ortamında sundukları görsel ve dinlemeli kayıtları bulunmakta. Bu kayıtları izleyerek ve dinleyerek kendinizi geliştirebilir ve daha olumlu olmayı öğrenebilirsiniz.

3. İnternette dedikodu veya aslı belli olmayan bilgileri içeren sitelerdeki bilgilerden uzak durun. Artık bir blog veya sitede yazı yazmak çok kolay. Herkes her şey hakkında yazı yazabilir. Kaynağını sorgulayın, bilgileri doğrulamadan hiçbir şey hakkında sonuçlara varmayın.

4. Beraber olduğunuz insanları seçin. Sürekli şikâyet eden ve gündem konuları ile negatif konuları çok konuşan insanlar sizi de o enerjiye çeker. Komşunuz bir gün eve gelir ve ‘çöpümü dökecek yer bulamadım sizin salonun ortasına boşaltabilir miyim’ diye sorsa ne derdiniz. Başka insanların sürekli sıkıntılarını dinlemek de zihninize aynı etkiyi yapar. Çözüme ulaşmayan sorunları sürekli dinlemek ne size ne de arkadaşlarınıza yardımcı olur. Bu durumda konuları değiştirebilirsiniz, ya da arkadaşlarınızı.

5. Olumlu insanların olduğu kendinizi geliştirebileceğiniz seminerlere katılın; Artık Türkiye’de birçok konu ile ilgili seminerler düzenlenmekte, hatta belli organizasyonlar belli aralıklarda seminerler düzenlemektedir. Bu seminerlerle kendinizi geliştirebilir, olumlu hisseden insanlarla bir arada olabilirsiniz. Bu şekilde faaliyet gösteren bir yer arıyorsanız, benimle iletişime geçin.  Sizi benim bildiğim uluslarası bir organizyonla bağlantıya geçirebilirim.

Olumlu olmak bir çaba gerektirir. Bu çabayı verdiğinizde hayatınızda daha olumlu beklentileri olan, daha huzurlu ve mutlu insan olma yolunda ciddi adımlar atmış olursunuz. Umarım bu çabayı harcarsınız. Kişi gelecek beklentilerini olumluya çevirmeye başladığında, hayatının akışı değişmeye başlıyor. 

6. Negatiflerden Korunmak Videomu İzleyin Negatiflerden Korunmak Videosu

Beklentileriniz olumlu, hayatınız neşe ile dolu olsun.

Sevgiler,

Spiritüel Yaşam Koçu ve Geçmiş Yaşam Terapisti


Eğitim ve seans almak için;
☎️: 0312 803 23 90
???? : +90553 918 4812